Meerhoven24

Vanuit loopgroep meerhoven is het initiatief ontstaan tot het organiseren van de Meerhoven24. Een uniek evenement met een 24 uurs estafetteloop, een recreatieloop, een funrun en een jeugdloop. Dit evenement wordt elk 2e weekend van september gehouden.

24 uurs estafetteloop

Van zaterdagmiddag 13:00 uur tot zondagmiddag 13:00 uur zullen diverse groepen lopers in estafettevorm non-stop in beweging zijn om, naast het leveren van deze sportieve prestatie, zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Make-A-Wish Nederland. Deze stichting vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een ernstig levensbedreigende ziekte.

De teams bestaan uit 8 - 12 lopers. Na elke ronde van 2,1 km door het landschapspark in Meerhoven wordt het stokje over gedragen aan een ander teamlid om op deze manier zoveel mogelijk rondes te lopen. Het startschot wordt zaterdagmiddag om 13:00 uur gegeven op het centrale plein van multifunctioneel centrum De Hangar.

Meerhovenloop

Voor een aantal is 24 uur misschien wel erg lang vandaar dat er ook een mogelijkheid is om 5 km, 10 km of 15 km te lopen. De route van 5 km loopt door het mooie park van Meerhoven en deels over het estafetteparcours. Deze loop wordt altijd op de zaterdag aan het einde van de middag georganiseerd.

Kidsrun

Sporten is gezond en hoe eerder je ermee begint hoe beter. Een goede reden om mee te doen aan de kidsrun. De kidsrun gaat van start op de zondagochtend. De af te leggen afstand is 2 km en de start/finish is bij De Hangar. Voor de allerkleinsten is er nog een mini run van 380m.

Wie kunnen eraan meedoen?

De Meerhoven24 kidsrun is bestemd voor kinderen tot en met 15 jaar. Misschien krijg jij de hele klas wel mee met de juf of meester erbij. De opbrengst gaat naar Make-A-Wish Nederland en je kunt je ook laten sponsoren door familie en vrienden. Nodig ze dus gerust allemaal uit om je te komen aanmoedigen!

Rondje rennen voor het goede doel?

Dat kan natuurlijk ook. Je kunt te allen tijde spontaan een rondje mee lopen. Hiervoor hoef je je niet van te voren op te geven. Op de dag zelf is melden bij de wedstrijdleiding voldoende. De opbrengsten die gedoneerd worden voor het spontaan gelopen rondje gaan in zijn geheel naar Make-A-Wish Nederland.

Ga naar de website van Meerhoven24 voor meer informatie.


© 2010-2015 Loopgroep Meerhoven Ontwerp en realisatie ISAAC